26 júl PRINCEZNINA AMERIKA
PRINCEZNINA AMERIKA
(keď máš New York bližšie ako si myslíš)
Čas cestovateľského ošiaľu už dávno začal a princezná sa rozhodla, že so svojou všeobjímajúcou a altruistickou povahou vás všetkých vezme do New Yorku!!!! Áno, áno, dobre, nemáte za čo!
Len nič nie je zadarmo a ani táto cesta nebude len tak bez roboty .
Papulka moja (prípadne aj papuľniačik), hoď si na tie mokré plavky zásterku a šup do kuchyne! Drž sa pokynov a New York máš istý!
1/ skontroluj všetky skrinky vo svojej ubytovacej jednotke a nájdi 200g sušienok (najlepšie akože maslových), pozhŕňaj aj omrvinky, pokojne to môžu byť zbytky, čo detiská a návštevy rozbrblali s nedojedli. Kydni to do mixéra a rozondi na minďár! Pridaj k minďáru 2 polievkové lyžice cukru (ne prachového ani kockového ). V chladničke nájdi maslo, odvaľ z neho 85 gramov a priveď ho do tekutého stavu (dá sa aj na slnku, len to trošku potrvá ). Maslo šlahni k tým minďárnym sušienkam a VTIERAJ! Pekne sa nauč vtierať, to sa ti v živote určite velice zíde .
2/ nájdi v domácnosti formu tortovú (pokojne použi aj tú, čo si susede pred pol rokom zabudla vrátiť , neboj, Ježiško jej pod stromček prinesie novú ). Do formy daj papier mastný (ne od opalovacieho krému!) a vtieraný minďár vykydni dovnútra. Udžabeš ten minďár, aby sa ti to páčilo (môžeš aj širinu-marinu, a šag čo!) a dáš do rúry piecť. Číselným zápisom to píšeme: 180*C/8 min. Keby niekto nevedel, volaj na sekretariát MatFyz .
3/ kým sa to pečie, nachystaj si mixér. Do nádoby húkni 900 gramov (áno, toľko, nečuduj sa ) Cream Cheese – ty ho kúpiš v našom časovom pásme pod názvom: Philadelphia. Nastokneš na robot taký čudesný nástavec v tvare písmenka K, to je nástavec na krémy, parádny pomocník, určite ho treba zneužívať. Musíme si predsa ručičky šporuvať, ne? No! Zapni robot na minimum, nechaj ho pár krát otočiť, pridaj tam 220 gramov cukru, zase ho nechaj vrtieť, pridaj 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu a nechaj vrtieť až kým neodspievaš jeden krát refrén pesničky P.Nagy Chráň si chráň… . Vytiahni voľajakú misku a rozdžabni do nej 4 vajcia a z piateho len tú žltú guľku. Škrupiny nie sú vítané. Obsah misky pridaj k vrtiacej sa bielej hmote. Nechaj to vrtieť, ty sa môžeš ísť napojiť nejakým chutnými nápojom, alko povolené.
4/ s úsmevom a tanečným krokom sa priblížiš k mixéru. Do pohárika naleješ 120 ml šmietanky do šlegánia, citrónkovú kúrčičku a vanilku a toto celé ladne vleješ do tej vrtiacej mašiny. Necháš vrtieť ešte asi minútku a pekelný stroj vypneš.
5/ maglajz naleješ do upečenej a vychladnutej minďárovej krusty.
6/ rúru vypeckuješ na 220 stupňov a húkneš do nej naplnenú formu. Nikam neodchádzaš, 10 minút scrolluješ po sockách. Potom znížiš teplotu na 110 stupňov a máš 60 minút na bazénovanie, telefonát s naj kamkou, alebo si pokojne pospi – veď si narobená ako jedno hovado!
7/ po uplynutí časomiery neopováž koláč ťahať z rúry von! Len priotvoríš dverečká a necháš ďalšiu hodinu prirodzene chladnút. Toto je fakt dôležité, aby ti nepraskol, ten papľuh americký . (Pre lepšiu identifikáciu kvality upečenia jedna vychytávka: po okrajoch je koláč po hodine pečenia relatívne pevný, ale v strede sa to musí triasť ako brucho pri smiechu )
8/ po vychladnutí natrieš na koláč kyslú smotanku zmiešanú s vanilkovým cukrom a nahádžeš na to veeeeeeľa ovocia. Šupneš do chladničky, ale krájať ho budeš môcť až o tri hodiny! Garantujem výsledok!
Ja viem, je to zdĺhavé, ale budete tak mľašťať, že aj susedia z vedľajšej ulice vám budú závidieť!
PS: ak si nevrátila susede formu pol roka, ver že už má buď druhú, alebo ju fakt nepotrebuje! Čiže: salám párky, netráp sa
PS 2: neoblizuj tú obrazovku, ja ťa vidím!
PS 3: princezná vás všetkých prosí, ak uvidíte niekde náhodou korunku, tak dajte vedieť . Tá pôvodná mi zdochla