25 júl Bábovka (recept)
Posted at 14:10h
in Nezaradené
Princeznina BÁBOVKA
(recepis pre gazdziné všehodruhu)
A čo si začneš, keď je teplo? Princeznú napadla myšlienka spásonosná, pod vplyvom enormného zvýšenia frekvencií svadobných obradov. Nevesty bývajú všelibársaké, niektorá už pred svadbou vie variť, niektorá len piecť, niektorá ani jedno ani druhé. A ešte je tu obrovská hrozba vo forme svokričky najlepšej, najúžasnejšej, najšikovnejšej, najmilujúcej, nadčloveka a anjela v jednom.
Takže, milé nevestičky! Princezná vám vytrhne tŕň z päty . Upečte bábovku a vyhrali ste .
Ideme na to:
1/ choď do pivnice a spoza tých 200 zaváranín, čo ti svokra nanosila (lebo jej synáčik to miluje ), vytiahni bábovkovú formu po prapraprababičke. Umy ju. Alebo kašli na to, špinu vypečieš
2/ obleč si nové handry, namaľuj sa, vlasy môžeš mať jemne rozevláté, akože prirodzený “luk” kuchynský
3/ vyber vajcia, konkrétne 4 kusy, dbaj na to, aby boli veľké , odporúčam veľkosť L. (Na tú veľkosť si pomaly zvykaj, aby si v budúcnosti nechytala v obchode s handrami hysterické záchvaty ). Do dvoch mís rozdeľ vajcia na žĺtky (to je to žlté, guľaté v strede vajca) a na bielky (to je ten priesvitný sopel okolo toho žltého).
4/ do misy s tým žltým maglajzom šupni 250 gramov práškového cukru (nemáš váhu? Búchaj susedom, že horí ), a pridaj k tomu vanilkový cukor (samozrejme, že sa budeš tváriť, že je tam vanilka z Madagaskaru ). Mixérom (to je ten stroj, čo má metličky točivé) vymixuješ. Potrvá to cca 4 minúty a 23 sekúnd . Ak ti niekto povie, že mixuješ do biela, tak ho kopni do členku, to by si mixovala aj pol roka a prd z toho
5/ vezmeš misu s bielkami. Dáš do nich štipku soli (pre upresnenie: štipka je 2746 zrniečok jemnej jodidovanej kuchynskej soli ) a vymixuješ sneh. Hej!!!!! Blondína!!!! Kam ideš?! Nemáš mixovať sneh, čo máš v mrazničke na stenách , z tých bielkov ti vznikne hmota, čo sa podobá na sneh
6/ zapneš rúru na 180 stupňov. Keď nevieš, gúgli manuál k rúre na nete, alebo volaj servisákovi
7/ máš 2 misy. V jednej je to jemne žltkasté a v druhej biele. Do žltkastej vylej deci oleja a deci vody (poldecák doma nájdeš, nie, že ho rozbiješ! Opatrne s ním!), maglajz zamiešaš. Niečím, môžeš aj rukou, šag čo! Keď budeš mať hotovo, mrskni do toho 250 gramov polohrubej múky a jeden prášok do pečiva. Syp opatrne, nie, že budeš vyzerať ako múmia , opäť zamiešaš, áno môžeš aj paprčou . A do tejto lepkavej gebuziny capneš ten sneh. Hej!!!! Blondína!!!! Už zase?!
8/ ideš vymazať formu. Toto ti pôjde. Sľubujem. Šupni do formy šprtku oleja, vezmi papierovú kuchynskú utierku a snaž sa formu od toho oleja utrieť , krásne si vymastíš formu , ak ti zostal olej na rukách, povtieraj si ho do pokožky, budeš sa nádherne lesknúť . Následne nasyp do formy dve polievkové lyžice hrubej múky, pusti si na reprák kubánske pesničky a tras s formou do rytmu, akoby si mala rumbagule v paprčkách
9/ naleješ cesto do formy. Koľko ide, toľko ide, nie, že to tam celé vtasíš. To, čo ti zostalo na stenách misy dáš pekne na jednu kôpku, pridáš polievkovú lyžicu kakaa a zamiešaš. Budeš mať hnedý maglajz, ktorý vyleješ na ten biely maglajz vo forme
10/ milú formu sotíš do rúry a 42 minút si opravuješ make-up, nalakuješ si nechty, spravíš si 57 selfiniek s rôznym pozadím. Potom tú krásavicu z rúry vytiahneš. Opäť máš cca hodinku na to, aby si sa konečne venovala sama sebe
11/ vyklopíš krásavicu na tanier, podnos, alebo len tak na linku, vysypeš na ňu práškový cukor a čakáš na príchod svokrinho synáčika . Upratovať to bude on, ty si predsa piekla
PS: ak sa ti do toho nechce, tak sa to nauč naspamäť, aby mohla zvádzať aspoň slovný súboj so svokrou
PS 2: ak to nebude chcieť jesť, vyhoď teatrálne bábovku z okna, rozplač sa a treskni dverami!
PS 3: princezná vie, že vzťah nestojí na bábovke, ale verte, s ňou je krajší a hlavne sladší