Bábovka (recept)

Princeznina BÁBOVKA 🌺
(recepis pre gazdziné všehodruhu)
A čo si začneš, keď je teplo? 😝 Princeznú napadla myšlienka spásonosná, pod vplyvom enormného zvýšenia frekvencií svadobných obradov. Nevesty bývajú všelibársaké, niektorá už pred svadbou vie variť, niektorá len piecť, niektorá ani jedno ani druhé. A ešte je tu obrovská hrozba vo forme svokričky najlepšej, najúžasnejšej, najšikovnejšej, najmilujúcej, nadčloveka a anjela v jednom. 🙄
Takže, milé nevestičky! Princezná vám vytrhne tŕň z päty 💪. Upečte bábovku a vyhrali ste 🥳.
Ideme na to:
1/ choď do pivnice a spoza tých 200 zaváranín, čo ti svokra nanosila (lebo jej synáčik to miluje 🙄), vytiahni bábovkovú formu po prapraprababičke. Umy ju. Alebo kašli na to, špinu vypečieš 😜
2/ obleč si nové handry, namaľuj sa, vlasy môžeš mať jemne rozevláté, akože prirodzený “luk” kuchynský
3/ vyber vajcia, konkrétne 4 kusy, dbaj na to, aby boli veľké 🤭, odporúčam veľkosť L. (Na tú veľkosť si pomaly zvykaj, aby si v budúcnosti nechytala v obchode s handrami hysterické záchvaty 🤪). Do dvoch mís rozdeľ vajcia na žĺtky (to je to žlté, guľaté v strede vajca) a na bielky (to je ten priesvitný sopel okolo toho žltého).
4/ do misy s tým žltým maglajzom šupni 250 gramov práškového cukru (nemáš váhu? Búchaj susedom, že horí 🧨), a pridaj k tomu vanilkový cukor (samozrejme, že sa budeš tváriť, že je tam vanilka z Madagaskaru 😇). Mixérom (to je ten stroj, čo má metličky točivé) vymixuješ. Potrvá to cca 4 minúty a 23 sekúnd 😊. Ak ti niekto povie, že mixuješ do biela, tak ho kopni do členku, to by si mixovala aj pol roka a prd z toho 🤦‍♀️
5/ vezmeš misu s bielkami. Dáš do nich štipku soli (pre upresnenie: štipka je 2746 zrniečok jemnej jodidovanej kuchynskej soli 💪) a vymixuješ sneh. Hej!!!!! Blondína!!!! Kam ideš?! Nemáš mixovať sneh, čo máš v mrazničke na stenách 🙈, z tých bielkov ti vznikne hmota, čo sa podobá na sneh 🙏
6/ zapneš rúru na 180 stupňov. Keď nevieš, gúgli manuál k rúre na nete, alebo volaj servisákovi 🤝
7/ máš 2 misy. V jednej je to jemne žltkasté a v druhej biele. Do žltkastej vylej deci oleja a deci vody (poldecák doma nájdeš, nie, že ho rozbiješ! Opatrne s ním!), maglajz zamiešaš. Niečím, môžeš aj rukou, šag čo! Keď budeš mať hotovo, mrskni do toho 250 gramov polohrubej múky a jeden prášok do pečiva. Syp opatrne, nie, že budeš vyzerať ako múmia 💀, opäť zamiešaš, áno môžeš aj paprčou 🤷🏻‍♀️. A do tejto lepkavej gebuziny capneš ten sneh. Hej!!!! Blondína!!!! Už zase?! 🙄🙄🙄
8/ ideš vymazať formu. Toto ti pôjde. Sľubujem. Šupni do formy šprtku oleja, vezmi papierovú kuchynskú utierku a snaž sa formu od toho oleja utrieť 🤪, krásne si vymastíš formu 😉, ak ti zostal olej na rukách, povtieraj si ho do pokožky, budeš sa nádherne lesknúť 😌. Následne nasyp do formy dve polievkové lyžice hrubej múky, pusti si na reprák kubánske pesničky a tras s formou do rytmu, akoby si mala rumbagule v paprčkách 💃🏼
9/ naleješ cesto do formy. Koľko ide, toľko ide, nie, že to tam celé vtasíš. To, čo ti zostalo na stenách misy dáš pekne na jednu kôpku, pridáš polievkovú lyžicu kakaa a zamiešaš. Budeš mať hnedý maglajz, ktorý vyleješ na ten biely maglajz vo forme
10/ milú formu sotíš do rúry a 42 minút si opravuješ make-up, nalakuješ si nechty, spravíš si 57 selfiniek s rôznym pozadím. Potom tú krásavicu z rúry vytiahneš. Opäť máš cca hodinku na to, aby si sa konečne venovala sama sebe 💅🏼💆🏻‍♀️👄
11/ vyklopíš krásavicu na tanier, podnos, alebo len tak na linku, vysypeš na ňu práškový cukor a čakáš na príchod svokrinho synáčika 🥰. Upratovať to bude on, ty si predsa piekla 🤷🏻‍♀️
PS: ak sa ti do toho nechce, tak sa to nauč naspamäť, aby mohla zvádzať aspoň slovný súboj so svokrou 💪
PS 2: ak to nebude chcieť jesť, vyhoď teatrálne bábovku z okna, rozplač sa a treskni dverami! 🤪
PS 3: princezná vie, že vzťah nestojí na bábovke, ale verte, s ňou je krajší a hlavne sladší ♥️