12 jún Bublanina (recept)
Posted at 21:06h
in Nezaradené
BUBLANINA čerešénková (recept princeznej )
Princezná sa hecla, vyprdla sa na luxusné šmakocinky a zapla štandardný šporhelt . Občas je retro IN! A tak najprv po kráľovstve zháňala sluhov, aby im predniesla požiadavku hodnú princeznej: mám chuť na bublaninu, čo s tým urobíte? Há?
Len aby ste si to teda vedeli predstaviť, nenašla ani sluhov a vlastne ani kráľovstvo. A keďže je princezná altruista, rozhodla sa ponúknuť vám nie len toť obrázok výsledku, ale aj podrobný postup práce!
1/ sadneš na prvé bicygélko a dopedáluješ pod prvú zrelú čerešňu. Oberáš štýlom jedna do hubénky, dve za tričko . Musíš obrať toľko, aby si zdvojnásobil objem svojho trupu.
2/ prídeš do kuchyne a nájdeš misku. Naplníš vodou do ktorej vyžmýkaš citrón. Nájdeš slamku. Ak nenájdeš, volaj prvému barmanovi z telefónneho zoznamu, určite ti nejakú prinesie . Slamkou vyšťúraš kôstky z čerešní, ktoré následne mrskneš do citrónovej vody.
3/ zapneš rúru. Na 180. No a čo, že je vonku milión stupňov! Nie si predsa z blata ulepený! Pozitívne mysli! Možno ti to teplo aj prebytočné tuky vytopí!
4/ zavolaj kamoške so slepicami ( pozor! nie kamoške slepici!!!), nech ti tri vajcia akože požičia , že ti akurát v tejto chvíli došli
5/ hoď tri vajcia do mixéra (bez škrupín to bude fajnovejsie ) a prisyp dve čajové šálky kryštálového cukru (ku princeznej sa kryštál hodí, nie? ). Zapni mixér na max (nemáme čas), choď si naliať doping. Kým vypiješ prvý pohár je to vymixované. Znížiš otáčky na minimum a prileješ 2 dcl smotany (šlahačkovej, tučnej, lebo aj tak už popri robote vytápame tuky ). Potom tam mrskneš dve šálky múky polohrubej (v amerike takú nemajú bé bé, kiš kiš hanbaaaaa) a dve lyžičky PRD-u (prášok do pečiva! Nie, že do misy otrčíš zadok!!!!!). Vypneš mixér, a do cesta naleješ 1/2 šálky oleja (prosím nie ten, čo ste zliali z panvice z nedeľných šnicél! ). Zamiešaš.
Ten kto pije čaj zo šálky šerblového typu, zníži dávky na polovicu .
6/ voľajaký pekáč v špajzi vysnor. Daj do neho papier. Najlepší je papier na pečenie, servítky ani kancelársky fakt nefunguje . Vykydni to cesto do pekáča. Máš plný pekáč, teš sa!!!!
7/ z čerešní vylej vodu a to čo ti nevypadlo na zem, daj na cesto. Čím viac, tým lepšie. Aj kopcom môžeš.
8/ otvoríš rúru, obleje ťa pot. Nevadí. Pekáč tam šupneš, zavrieš a dáš si budík. Budeš oddychovať pol hodinu. Naleješ a vypiješ ďalší doping.
8/ po pol hodine otvoríš rúru. Obleje ťa pot. Nevadí. Vyberieš pekáč, naleješ si, vypiješ si – aj dva krát, bo bublanina musí chladnúť.
9/ pocukruješ, nakrájaš, môžeš aj na dva kúsky (je to rýchlejšie ), ale pokojne to môžeš aj na viac kúskov nakrájať.
10/ hotovo !
Princezná želá všetkým dobrú retro chuť!!!!!!!