Bublanina (recept)

BUBLANINA čerešénková (recept princeznej 👑)
Princezná sa hecla, vyprdla sa na luxusné šmakocinky a zapla štandardný šporhelt 🤭. Občas je retro IN! A tak najprv po kráľovstve zháňala sluhov, aby im predniesla požiadavku hodnú princeznej: mám chuť na bublaninu, čo s tým urobíte? Há?
Len aby ste si to teda vedeli predstaviť, nenašla ani sluhov a vlastne ani kráľovstvo. A keďže je princezná altruista, rozhodla sa ponúknuť vám nie len toť obrázok výsledku, ale aj podrobný postup práce! 🥳
1/ sadneš na prvé bicygélko a dopedáluješ pod prvú zrelú čerešňu. Oberáš štýlom jedna do hubénky, dve za tričko 🫢. Musíš obrať toľko, aby si zdvojnásobil objem svojho trupu.
2/ prídeš do kuchyne a nájdeš misku. Naplníš vodou do ktorej vyžmýkaš citrón. Nájdeš slamku. Ak nenájdeš, volaj prvému barmanovi z telefónneho zoznamu, určite ti nejakú prinesie 🤪. Slamkou vyšťúraš kôstky z čerešní, ktoré následne mrskneš do citrónovej vody.
3/ zapneš rúru. Na 180. No a čo, že je vonku milión stupňov! Nie si predsa z blata ulepený! Pozitívne mysli! Možno ti to teplo aj prebytočné tuky vytopí! 😆
4/ zavolaj kamoške so slepicami ( pozor! nie kamoške slepici!!!), nech ti tri vajcia akože požičia 😌, že ti akurát v tejto chvíli došli 🤷🏻‍♀️
5/ hoď tri vajcia do mixéra (bez škrupín to bude fajnovejsie 👌) a prisyp dve čajové šálky kryštálového cukru (ku princeznej sa kryštál hodí, nie? 💎). Zapni mixér na max (nemáme čas), choď si naliať doping. Kým vypiješ prvý pohár je to vymixované. Znížiš otáčky na minimum a prileješ 2 dcl smotany (šlahačkovej, tučnej, lebo aj tak už popri robote vytápame tuky 💪). Potom tam mrskneš dve šálky múky polohrubej (v amerike takú nemajú bé bé, kiš kiš hanbaaaaa) a dve lyžičky PRD-u (prášok do pečiva! Nie, že do misy otrčíš zadok!!!!!). Vypneš mixér, a do cesta naleješ 1/2 šálky oleja (prosím nie ten, čo ste zliali z panvice z nedeľných šnicél! 🙏). Zamiešaš.
Ten kto pije čaj zo šálky šerblového typu, zníži dávky na polovicu 😜.
6/ voľajaký pekáč v špajzi vysnor. Daj do neho papier. Najlepší je papier na pečenie, servítky ani kancelársky fakt nefunguje 🤷🏻‍♀️. Vykydni to cesto do pekáča. Máš plný pekáč, teš sa!!!! 😇
7/ z čerešní vylej vodu a to čo ti nevypadlo na zem, daj na cesto. Čím viac, tým lepšie. Aj kopcom môžeš.
8/ otvoríš rúru, obleje ťa pot. Nevadí. Pekáč tam šupneš, zavrieš a dáš si budík. Budeš oddychovať pol hodinu. Naleješ a vypiješ ďalší doping.
8/ po pol hodine otvoríš rúru. Obleje ťa pot. Nevadí. Vyberieš pekáč, naleješ si, vypiješ si – aj dva krát, bo bublanina musí chladnúť.
9/ pocukruješ, nakrájaš, môžeš aj na dva kúsky (je to rýchlejšie 🫢), ale pokojne to môžeš aj na viac kúskov nakrájať.
10/ hotovo 🥳!
Princezná želá všetkým dobrú retro chuť!!!!!!! ♥️