Ako sa herečka dostala k sladkostiam

Všetko sa to začalo zlými tortami a nesplnenými detskými želaniami. Nie každému sa totiž pošťastí dostať na narodeniny dobrú tortu. Alebo len tortu. No mamy majú takú zvláštnu schopnosť, že svoje nesplnené sny vedia splniť svojim deťom. Keď mala Emma, dcérka zakladateľky 59 sweets, tri roky, prišla na svet prvá torta z dielne dnešnej pastry šéfky Lindy Pereslény Zemánkovej. Samozrejme, že k tomuto titulu musela Linda absolvovať ešte veľa pokusov a omylov, školení a škôl, ale nakoniec sa to podarilo.

No rok 2012 možno považovať za rok, kedy Slovensko obohatila svojou prítomnosťou a produkciou zakladateľka umeleckej cukrárne 59 sweets Linda Pereslény Zemánková. Spolu s Marekom, jej manželom, sleduje trendy z celého sveta, zapája do nich svoju invenciu, zmieša ju s tými najlepšími a najchutnejšími surovinami, ktoré svet ponúka a vykúzli z nich doslova rozprávku na jazyku. Každý jeden dezert, čokoláda a torta sú originálom! Pri Lindinej tvorbe však nejde iba o správny pomer tých najlepších ingrediencií a ich neopakovateľnú kombináciu.

Torty a zákusky šité na mieru

 

Torty a zákusky totiž dokáže robiť naozaj na mieru. Dlho predtým, ako začne s pečením, sa o ďalšom maškrtníkovi chce dozvedieť čo najviac. Chce vedieť o jeho záľubách a záujmoch, o jeho chutiach, o tom, čo má rád a naopak, čo rád nemá.

No a všetky tieto informácie potom zamieša do cesta a plniek a poliev a ozdôb a za tri dni vznikne niečo neopakovateľné, niečo, čo láka jazyk a oči a po čom sa vám chce vykríknuť od úžasu. Jej kuchyňa sa vtedy mení na alachymistickú dielňu. Každý kúsok budúceho umeleckého diela je presne odvážený na gram, pridaný v správnom pomere a v správny čas. Pretože, ako sama Linda vraví, nie je vajce ako vajce a nie je cesto ako cesto. Na váženie od oka sa  tu neverí.

Kvalitné suroviny sú zárukou úspechu

 

Pečenie je jednoducho exaktná práca a ako taká si vyžaduje svoje postupy, ktoré sa u Lindy nijako neobchádzajú. Linda si tyká iba s tou najlepšou francúzskou čokoládou a za hriech považuje používanie technických masiel, margarínov a rastlinných tukov.  Svojim zákazníkom totiž ponúka len to, po čom sama túži: dokonalý súzvuk kvalitných surovín, neopakovateľného postupu, invenčných receptov a nápaditého zdobenia. Na výsledku je to nielen vidno ale ono to aj chutí ako z iného sveta.

Vždy na správnom mieste

 

Marek, Lindin manžel, je súčasťou nových nápadov a výziev. Je neoddeliteľnou ingredienciou príbehu 59 sweets. Svoju manželku sprevádza a podporuje nielen pri súťažiach, alebo tvorení nových zaujímavých kulinárskych kreácií. S úsmevom a duchaprítomnou poznámkou ho nájdete vždy po Lindinom boku. A ak si Linda na niečo náhodou v rýchlosti nevie spomenúť, vždy sa môže spoľahnúť na Mareka, ktorý s pokojom a rozvahou doplní presne to, čo chýba.

Ponuka dezertov, čokolády a maškŕt

Torty

Čokoláda

Dezerty

Špeciál