PRINCEZNÁ JE SUPERSLADKÁ

PRINCEZNÁ JE SUPERSLADKÁ 😝
(Pokapustnicový vyprošťovák 💪)

No! Takto!
Princezná nepozná prekapustnicovejšie obdobie ako je december! Všade to na vás vyskakuje! Vianočný večierok? Kapustnica! Vianočné trhy? Kapustnica. (Dobre, aj galón vareného vína, ale to sem nemotaj 🙄!) Vianočná večera? Kapustnica! Ideš na návštevu? Džgajú do teba kapustnicu, lebo takú si určite ešte v živote nikdy nejedla/nejedol! Hentaká, onaká, s mäsom, bez mäsa, s klobásou, s hríbami, s krúpami, so smotanou, so slivkami…. Furt a stále a dokola! Nech mi v sekunde zhrdzavie tá zlatá korunka na hlave, keď to nie je pravda! Včuľ počkaj, idem kuknúť do zrkadla.
💪 Je zlatá!!!! 🤩
Takže takto: mne trčí kapusta z uší a tuším už aj z topánok! A tak sa princezná rozhodla, že musí vždy po každej kapustnici zožuť nejaký brutálny protipól! A ajhľa, čo jej prišlo ako najlepšia voľba!
Grilážka! 😍
Vážení vedúci domácich kuchynských liniek, poďme si ju uklohniť!
1/ v prvom rade treba zohnať tortové oblátky! To vykonáš v kadejakom obchode potravinového charakteru, do ktorého prídeš patrične ustrojená 👠. To preto, aby si nebodaj niekto nepomyslel, že si už nevieš na seba okrem rozgajdaných teplákov nič iné obliecť! ☝️Kúp jeden balík, to ti bude stačiť 😜.
2/ v obchode sa prechádzaj s gráciou, ako by si bola na nákupe u Cartiera! Šuchni si do košíka aj kondenzované mlieko sladené, zvané Salko a maslo obyčajné, veľké a plynule sa presuň domov.
3/ doma zhoď zo seba tie noblesné handry a daj si tie vygajdané tepláky! Ak máš ohňovzdorné rukavice, priprav si ich k šporheltu. Nepýtaj sa prečo, princeznej sa neodvráva! 🫣
4/ priprav si hrniec. Menší od toho, čo v ňom klohníš kapustnicu 🤪. Ukáž?… Ne, v hentom varíš párky, daj väčší!
5/ odvážiš si do troch misiek po 100 gramov kryštálového cukru. Uvidíš o chvíľu prečo! Zapneš šporhelt a presne tam, kde to horí (alebo kde to začne hriať), tak presne tam postavíš ten hrniec. Do hrnca nasypeš prvú misku cukru. Hrkneš s hrncom tak, aby sa ti rozmiestnili kryštáliky cukru po celom dne. Gombík na ovládanie šporheltu dáš na polovičný výkon. Asi po minúte chytíš hrniec a opäť s ním potrasieš! Neopováž sa zatiaľ do toho obsahu vtasiť varechu, alebo lyžicu, alebo miešadlo! Len priebežne hrkáš s hrncom! Už keď sa ti bude zdať, že väčšina cukru je v stave tekutom, húkneš tam druhú misku cukru (bez misky poprosím), vezmeš do paprče silikónovú stierku (volajú to aj lopatka, či lízatko 🤦‍♀️) a prichádza fáza “vtierania” kryštálov do tekutého cukru! Nemiešať! Vtierať!!! Takto navtieraš aj tretí obsah misky.
6/ keď dovtieraš prichádza fáza “liatie”. To salko, čo si si kúpila, pomaličky vlievaš do toho horúceho karamelu. I tu prichádza do úvahy použitie tých rukavíc, lebo jednou rukou miešaš ako šibnutá a druhou leješ a z hrnca vychádza taká para, že by si si po doliatí mohla aj pupáky na ksichte vytláčať. 🤷🏻‍♀️ Skrátka, dávaj si fakt bacha, hlavne lej a miešaj!!!!
7/ tento maglajz varíš cca 4 minúty. Si spotená, nervavá, nadávaš, ale najhoršie máš za sebou 👏👏👏! Teraz postupne do maglajzu pridáš 250 gramov masla a furt miešaš, aby si pekne to maslo zaondiala do maglajzu. Vypneš šporhelt.
8/ ak máš doma orechy vlašské, môžeš ich nasekané pacnúť do maglajzu, pokojne aj 100 gramov (šag orechy vlašské sú dobré na mozog, tak sa o seba staraj, ne?)
9/ prichádza fáza plnenia (nie snov, oblátok, moja, ob-lá-tok!). Voľajakú strečovú fóliu, alebo saklík, alebo bársčo si rozprestri na stôl a polož jednu oblátku. Na oblátku nagigli tenkú vrstvu maglajzu. Pekne po celej a prichlop to oblátkou ďalšou. Takto pokračuješ, kým sa ti niečo neminie. Buď maglajz, alebo oblátky. 😝
10/ celé to do tej fólie zabaľ, bude to vyzerať ako obrovská horalka, capni to do chladničky a zaťaž to niečím ťažkým, napríklad slovníkom slovenského pravopisu, prípadne encyklopédiou dinosaurov. Nechaj to aspoň 12 hodín v chladničke. No a potom to buď nakrájaš, alebo žvachleš ako horalku 😋😆

V tejto chvíli si ty narobená a preto kuchyňu uprace zvyšok tvojej rodiny! 😇 Vyrobila si vyprošťovák, kto je viac? 🫶

PS: ak ti niekto povie, že si cez sviatky pribrala, pošli ho kadeľahšie! Ty máš len kvalitné mimikry! Veď keď žvachleš toľko kapusty, automaticky vyzeráš ako súdok na kapustu! Veď logika, ne???
PS 2: dali ste si novoročné predsavzatie? Bleskovo na to zabudnite, žite tak, aby ste mali radosť! A narastie vám zlatá korunka 👑
PS 3: všetky princeznine recepisy nájdete aj na www.59sweets.sk v chlieviku “o čom píšem, keď nepečiem”. Tam ich máte pekne pokope 🤪