Princezná má ďalšie rožky

Princezná má ďalšie rožky

PRINCEZNÁ MÁ ĎALŠIE ROŽKY
(Keď nemáš rožok na Vianoce, si pračlovek!)

Všakovaké pamlsky vie človek nadžgať do brucha počas Vianoc. Prevládajú hlavne rožky na miliardu spôsobov! Hentaké, onaké, formičkové, šúľané, striekané… jeden, aby sa z toho pototo 🙈. Aj princezná svoj chlpatý jazýček strčila do kadejakých rožkov. A stále uvažuje, na kieho frasa bolo toľko druhov rožkov vymyslených práve na vianočné sviatky! Lenže princezná na to prišla! 🤭
Je to práve pre to, že koniec roka je za ROHOM! Teda lepšie povedané: za ROŽKOM!
Cha!!!! Konečne!
Len princezná môže byť takáto premúdrelá! A teraz ste múdri už aj vy!
A včuľ budete aj šikovní! Lebo rožok musíš mať. Bárslenaký, ale možno aj tento, zvaný Parížsky 🗼.
Švacni na seba zásteru, pusti si francúzsky pop a vyriekni rodine vetu s prudkým francúzskym prízvukom: kon žerrre, kon serrre, kon papaaaa.

1/ pre začiatok, začni v kuchyni freneticky niečo hľadať. Nepýtaj sa ma čo, neviem 🤷🏻‍♀️. Je to zámer. Priebežne búchaj dvierkami od skriniek, hrkoc so šuflíkmi a čokoľvek si šomri. Vydrž dovtedy, kým sa ťa niekto nepríde spýtať, čo sa deje. V tej chvíli strč tomu rodinnému príslušníkovi misu s 300g vlašských orechov a prikáž mu, nech ich zomelie! 😜 V sekunde sa môžeš upokojiť 🤭
2/ keď prinesú misu s orechami, prisyp do nej 250g práškového cukru a treskni tam ešte jedno vajce. Teraz ťa čaká nechutná chvíľa, budeš rukou madžgoriť všetko, čo je v mise. Áno, je to nechutné, budeš to mať za nechtami, bude sa to lepiť, ale je to fakt nutné 🙊. Toto budeš robiť, kým nebudeš mať guľu.
3/ teraz pohľadaj formičky na rožky (neber tie, čo majú deti do piesku, fakt sa nehodia 😝). Ak nemáš formičky, môžeš rožky šúľať rukami, ale rátaj s tým, že paprče budeš mať zaondiate o pol hodinu dlhšie, ako by bolo nutné 😉. V každom prípade, ak máš formičky, narvi do nich to cesto, približne do 2/3. Ak nevieš koľko sú 2/3, opýtaj sa najbližšieho siedmaka. Ak nebude vedieť, píš do školy učiteľke 😝.
4/ strč si tie rožky do… rúry! Vyhriatej na 180 stupňov. Máš 10-12 minút na rýchleho šlofíka, prípadne si môžeš za ten čas vyšpárať spod nechtov zbytky cesta.
5/ ideme robiť krém. Nájdi hrniec, na ktorý sa dá dať misa teploznesiteľná. Do hrnca daj trošku vody ( tak dva centimetre – pokojne odmeraj pravítkom). Hrniec švacni na šporhelt a počkaj, kým začne bublať. Do misy húkni tri celé vajcia (bez škrupiny), 100g cukru kryštálového a celé to daj na ten hrniec. Nastáva tréningová chvíľa, lebo to miešaš ako zmyslov zbavená približne 10 minút! Bolí ťa ruka, potom aj druhá ruka, ale ty miešaš, lebo z toho nechceš mať praženicu! Nečakaj, že to zhustne, makový prd. Len tým zbavíš vajcia prípadných choroboplodných oných. Necháš to vychladnúť.
6/ zatiaľ vymixuješ 250g masla obyčajného a 120g práškového cukru, húkneš do toho ten vajcový sajrajt a mixuješ ešte chvíľu, kým to nebude hladké ako tvoje nohy, keď sa v lete oholíš.
7/ krém vtasíš do nejakého vrecka (cukrárske je fajnové, ale pokojne aj do malej igelitky, čo ti dali do nej ponožky v obchode), odstrihneš špičku přiměřene a striekaš na tie rožky také akurátne hovienka.
8/ zober čokoládu. Roztop ju (nežer ju!). A tie nahovienkované rožky namáčaš do čokoládky a necháš zatuhnúť. Áno, pršteky budeš mať celé od čokolády, ale neopováž sa po každom rožku oblizovať si prsty!!!! Vidím ťa! 💪
Hotovo. Žvachlať to budeš môcť až na druhý deň, nech trošku cesto zmäkne. A potom… amen tma. ♥️

PS: ešte musím zistiť, či Parížania vôbec niekedy počuli, že my tu žerieme parížske rožky 🤭
PS 2: keď zješ viac ako 20 rožkov počas Vianoc, do budúceho Mikuláša ti narastú rožky na hlave a budeš za trest robiť deťom v okolí čerta. Tak bacha! Rátaj si to 🫣
PS 3: tradície sú perfišné, udržujme si rožkové tradície aj naďalej a šírme rožkovú dobrotu a sladkosť do ďaleka. Čo dáš, dva krát sa ti vráti ♥️♥️♥️