PRINCEZNINA AMERIKA

PRINCEZNINA AMERIKA
(keď máš New York bližšie ako si myslíš)

Čas cestovateľského ošiaľu už dávno začal a princezná sa rozhodla, že so svojou všeobjímajúcou a altruistickou povahou vás všetkých vezme do New Yorku!!!! 😝😇🥰 Áno, áno, dobre, nemáte za čo! ☺️
Len nič nie je zadarmo a ani táto cesta nebude len tak bez roboty 😂.
Papulka moja (prípadne aj papuľniačik), hoď si na tie mokré plavky zásterku a šup do kuchyne! Drž sa pokynov a New York máš istý! 🤝
1/ skontroluj všetky skrinky vo svojej ubytovacej jednotke a nájdi 200g sušienok (najlepšie akože maslových), pozhŕňaj aj omrvinky, pokojne to môžu byť zbytky, čo detiská a návštevy rozbrblali s nedojedli. Kydni to do mixéra a rozondi na minďár! Pridaj k minďáru 2 polievkové lyžice cukru (ne prachového ani kockového ☝️). V chladničke nájdi maslo, odvaľ z neho 85 gramov a priveď ho do tekutého stavu (dá sa aj na slnku, len to trošku potrvá 😝). Maslo šlahni k tým minďárnym sušienkam a VTIERAJ! Pekne sa nauč vtierať, to sa ti v živote určite velice zíde 🤪.
2/ nájdi v domácnosti formu tortovú (pokojne použi aj tú, čo si susede pred pol rokom zabudla vrátiť 😜, neboj, Ježiško jej pod stromček prinesie novú 😇). Do formy daj papier mastný (ne od opalovacieho krému!) a vtieraný minďár vykydni dovnútra. Udžabeš ten minďár, aby sa ti to páčilo (môžeš aj širinu-marinu, a šag čo!) a dáš do rúry piecť. Číselným zápisom to píšeme: 180*C/8 min. Keby niekto nevedel, volaj na sekretariát MatFyz 🤙🏼.
3/ kým sa to pečie, nachystaj si mixér. Do nádoby húkni 900 gramov (áno, toľko, nečuduj sa 🤦‍♀️) Cream Cheese – ty ho kúpiš v našom časovom pásme pod názvom: Philadelphia. Nastokneš na robot taký čudesný nástavec v tvare písmenka K, to je nástavec na krémy, parádny pomocník, určite ho treba zneužívať. Musíme si predsa ručičky šporuvať, ne? 💅🏼 No! Zapni robot na minimum, nechaj ho pár krát otočiť, pridaj tam 220 gramov cukru, zase ho nechaj vrtieť, pridaj 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu a nechaj vrtieť až kým neodspievaš jeden krát refrén pesničky P.Nagy Chráň si chráň… 🎼. Vytiahni voľajakú misku a rozdžabni do nej 4 vajcia a z piateho len tú žltú guľku. Škrupiny nie sú vítané. Obsah misky pridaj k vrtiacej sa bielej hmote. Nechaj to vrtieť, ty sa môžeš ísť napojiť nejakým chutnými nápojom, alko povolené.
4/ s úsmevom a tanečným krokom sa priblížiš k mixéru. Do pohárika naleješ 120 ml šmietanky do šlegánia, citrónkovú kúrčičku a vanilku a toto celé ladne vleješ do tej vrtiacej mašiny. Necháš vrtieť ešte asi minútku a pekelný stroj vypneš.
5/ maglajz naleješ do upečenej a vychladnutej minďárovej krusty.
6/ rúru vypeckuješ na 220 stupňov a húkneš do nej naplnenú formu. Nikam neodchádzaš, 10 minút scrolluješ po sockách. Potom znížiš teplotu na 110 stupňov a máš 60 minút na bazénovanie, telefonát s naj kamkou, alebo si pokojne pospi – veď si narobená ako jedno hovado!
7/ po uplynutí časomiery neopováž koláč ťahať z rúry von! Len priotvoríš dverečká a necháš ďalšiu hodinu prirodzene chladnút. Toto je fakt dôležité, aby ti nepraskol, ten papľuh americký 🙈. (Pre lepšiu identifikáciu kvality upečenia jedna vychytávka: po okrajoch je koláč po hodine pečenia relatívne pevný, ale v strede sa to musí triasť ako brucho pri smiechu 😝)
8/ po vychladnutí natrieš na koláč kyslú smotanku zmiešanú s vanilkovým cukrom a nahádžeš na to veeeeeeľa ovocia. Šupneš do chladničky, ale krájať ho budeš môcť až o tri hodiny! Garantujem výsledok!

Ja viem, je to zdĺhavé, ale budete tak mľašťať, že aj susedia z vedľajšej ulice vám budú závidieť! 🫢

PS: ak si nevrátila susede formu pol roka, ver že už má buď druhú, alebo ju fakt nepotrebuje! Čiže: salám párky, netráp sa 🤪
PS 2: neoblizuj tú obrazovku, ja ťa vidím! ☝️
PS 3: princezná vás všetkých prosí, ak uvidíte niekde náhodou korunku, tak dajte vedieť 🙏. Tá pôvodná mi zdochla 🤣